Beste vrienden,

Al een aantal maanden werken we aan een project dat ons ontzettend dierbaar is: een collectie Roemeense boeken toegankelijk maken voor het grote publiek. Een lang gekoesterde droom van ons is uitgekomen met de lancering van het project "Huis van Alle Talen" van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), een initiatief van de Openbare Bibliotheek Amsterdam om collecties in de moedertaal van representatieve expatgemeenschappen te hosten. We zijn blij dat we deel uitmaken van dit project!

17 november 2019. Een mijlpaaldag voor de Roemeense gemeenschap in Nederland: het moment waarop de eerste collectie boeken in het Roemeens beschikbaar en toegankelijk wordt voor het publiek. Dus op 17 november, vanaf 11:30 uur, komen we samen in OBA Oosterdok (Oosterdokskade 143, Amsterdam) om te praten over ons ongelooflijke avontuur dat ons tot deze mijlpaal heeft gebracht. We vertellen je over de opmerkelijke mobilisatie van de Roemeense gemeenschap bij de totstandkoming van de collectie, iets over de 230 boeken voor volwassenen en de 40 boeken voor kinderen, maar we geven je ook alle nodige informatie over hoe je toegang tot de boeken kunt krijgen. 

Onze gastheer is het Grote Zaal Theater van de OBA Oosterdok en de toegang is gratis. 

Voor kinderen is er een speciaal programma met workshops en lezingen in de speciale ruimte in de bibliotheek. 

Meer informatie over het evenement en de collectie is te vinden op:

https://rompro.nl/activitate/biblioteca-romaneasca-olanda/

https://www.facebook.com/bibliotecaromaneascaNL 

Meer informatie over OBA is te vinden op www.oba.nl 

Het zou geweldig zijn als u bij dit belangrijke moment voor de Roemeense gemeenschap in Nederland en voor de Stichting Roemenen voor Roemenen (ROMPRO) aanwezig kunt zijn. Bevestig je aanwezigheid voor 15 november via de e-mail boeken[@]rompro.nl.

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL