We naderen het einde van het derde jaar van de activiteiten van ROMPRO met een jaarresultaat waar we trots op zijn en een energie die we in 2019 goed zullen gebruiken.

Hieronder vind je de ROMPRO activiteiten in 2018 samen met financieel verslag hier.

School begint!
De twee scholen starten hun activiteiten, Roemeense School Amsterdam en Interconnections Online School

Rondleiding door Amsterdam voor tieners 
Met de vriendelijkheid en betrokkenheid van Claudia Marcu (Claudia -Your Guide to the Netherlands) werden de Roemeense tieners niet alleen uitgenodigd om elkaar te leren kennen, maar ook om de geheimen van de stad aan de Amstel te ontdekken.

Business Insight & Connect - Roemeense bedrijvengemeenschap
(RBC)De Romanian Business Community organiseerde in de prestigieuze business club in Amsterdam het evenement "Business Insight&Connect" waar de leden van de community en hun gasten door de vijf eregasten (Ioana Biris, Georgiana Vasile, Jan Achterekte, Fabrice Polak en Mugurel Ionita) werden ingewijd in de geheimen van Nederlandse ondernemers en deelnamen aan een kort trainingsdebat (Debat.nl).

ROMPRO's 2-jarig bestaan
ROMPRO werd 2 jaar en vierde dat met het team, vrijwilligers en supporters van Dansschool Mittelmeijer in Amstelveen met een enorme taart, ballonnen, grappige foto's, hamers, kaarten en heel veel vreugde!

Kinderen van Roemeense School Amsterdam nam deel aan het evenement "Muzikale sprookjes met Ana en Mira" - georganiseerd door For Children Foundation

Webinar "Ik, cultuur, verandering" - RBC
(RBC)De Romanian Business Community organiseerde het webinar "Me, Culture, Change" waar Dana Popa (crosscultureel relatie- en gezinstherapeut) en Catalina Negru (projectmanager) het onderwerp benaderden vanuit zowel een praktisch als psychologisch perspectief.

Hulp bij sociale zaken
Ongeval Helmond - De Stichting werd gevraagd de nabestaanden van het ongeval in Helmond te ondersteunen, waar het ernstige probleem van de uitbuiting van seizoenarbeiders werd ontdekt. We raakten betrokken met reizen naar Goch in Duitsland, tientallen telefoontjes met de Arbeidsinspectie, de Politie, het Centrum voor de Bescherming van Slachtoffers, burgemeesters, werkgevers, slachtoffers, journalisten, we hielpen (met de steun van vrijwilligers maar vooral door onze eigen inzet door aanwezig te zijn en hulp te bieden wanneer dat nodig was) met het brengen van eten, het betalen voor vervoer, het kopen van mobiele telefoons en het opladen van kaarten. ROMPRO bleef zich inzetten, alarmsignalen afgeven en vragen om de vorming van een werkgroep om het probleem op te lossen. De Fairwork-organisatie reageerde positief, samen met culturele bemiddelaars, en zal doorgaan met acties om de aandacht op het probleem te vestigen en het vertrouwen van mensen in kritieke situaties om incidenten te melden, te vergroten.

Module 2 van de Interconnecties Online Scholen (Nederlands en Roemeens)

Image result for interconnections romanian school

Ploggen in Amsterdam

Ter gelegenheid van de "clean-up day" combineerden we joggen en ecologie en maakten we samen een gebied in de Amsterdamse Bijlmer schoon.

Koffiepauzes - informatieve discussies bij de koffie
Amsterdam - In april heeft de Eigenwijks uit Amsterdam die ons een gratis locatie aanbood) de reeks zieners en informatiesessies voor de gemeenschap. Deze werden vaak gecombineerd met teamvergaderingen.

Webinar "Virtuele valuta (RBC)
van de Roemeense Zakengemeenschap - Presentator Cosmin Voisan (Handelaar)

Dag van het kind

Viering op de Roemeense School Amsterdam

Theater in het buitenland

Première van "Last Maidan" en lancering van het project "Theatre Abroad" - een onafhankelijk project onder de ROMPRO-koepel

ROMPRO Teambijeenkomst -Haarlem

 

Tweede voorstelling van het toneelstuk "The Last Maidan" - Theater voor Vreemdelingen

Picknick in Eindhoven

Ik was aanwezig bij de picknick georganiseerd door de Roemeense Gemeenschap in Eindhoven en de Roemeense School in Eindhoven.

(RBC)- Netwerkevenement ZOKU Amsterdam

Over professionele carrière met de gast van de avond Raluca Dobrescu Ciocanel

Roemenië Dagen

De Stichting promootte en nam deel aan het festival Roemeense Dagen dat werd georganiseerd in het Nationale Park De Hoge Veluwe, was aanwezig met een presentatiestand, organiseerde activiteiten voor Roemeense schoolkinderen op reis en gaf een prijs weg!

Image result for zilele romanesti hoge veluwe

Webinar "Praten met je huis"

Georganiseerd door RBC - gastarchitect Corina Popa.

Teambijeenkomst en ROMPRO Amsterdam SeminarWe hebben deelgenomen aan de Roemeense Stand op het Embassy Festival in Den Haag We organiseerden (met de hulp van ROMPRO en LSRS vrijwilligers) een trekking voor kinderen die Roemeense klederdracht kleurden, een trekking waarbij een 5-jarig Nederlands meisje uit Den Haag een paard won dat was aangeboden door Stichting ROMPRO.

 

8 september - Module 2 van de Roemeense School in Amsterdam is begonnen

8 oktober - Module 3 van het Online School InterconnectionsTeam bijeenkomst ROMPRO Rotterdam Chapter - de lokale Rotterdamse community gecoördineerd door ROMPRO vrijwilligers Cristi Moldovan en Maria de Bruijn Popescu is geboren.

Workshops voor kinderen in Deventer - Roemeense School Amsterdam

De Deventer Werkplaats was geboren, waar 7 Roemeense kinderen elke vrijdagmiddag hun Roemeense roots bijhouden door Roemeens te leren.

In gesprekken met onze partners bij Stichting NETSIB zagen we de wens om een schoolworkshop te starten in Deventer en dus aarzelden we niet om hen financieel en met een docent te ondersteunen om deze workshop te starten.

Volksavond in Utrecht

Het evenemententeam ging van start met het eerste "Volksavond"-evenement in Utrecht, waar gitaren tokkelden in Elle Tapas Bar en Roemeense stemmen liedjes van vroeger neurieden.

8 september-De Stichting was met een stand aanwezig op het Diemer Festijn Festival bij Amsterdam

13 september Amsterdamse zaak - Jonge man dakloos - hulp met onderdak en geld voor een ticket terug naar het land

15 september-Teambijeenkomst en ROMPRO Amsterdam bijeenkomst

30 september-RBC Deelname aan de Brusselse dienstenbeurs "Roemenen werken samen".

Hulp bij sociale zaken

casus Zwolle - gezin met meerdere financiële en huisvestingsproblemen en een premature pasgeborene - hulp bij het vinden van huisvesting, het oplossen van problemen met rekeningen en papierwerk en nog veel meer problemen waarmee ze te maken kregenTeambijeenkomst ROMPRO Rotterdam Chapter - de lokale Rotterdamse gemeenschap gecoördineerd door ROMPRO-vrijwilligers Cristi Moldovan en Maria de Bruijn Popescu werd geboren.

Boekenweek op de Roemeense School Amsterdam

Tijdens dit evenement werd een speciale roman gepresenteerd die in 2018 werd gepubliceerd "Het verhaal van twee tijgerwelpjes genaamd Ninigra en Aligru", een tijdloos avontuur dat ongeveer 50 jaar geleden werd verzonnen door Nina Cassian, opnieuw geïllustreerd en uitgegeven door Uitgeverij Frontiera.

Sociale steun

Hoorn-fietsongeval en ondersteuning nodig voor patiënt opgenomen in AMC, bezoek aan het ziekenhuis, vrijwilligers gestuurd voor ondersteuningTeambijeenkomst ROMPRO en afdeling Utrecht - de lokale Utrechtse gemeenschap gecoördineerd door ROMPRO-vrijwilligers Narcisa Nechita en Bogdan Iordan is geborenDe Roemeense School Amsterdam nam deel met een workshop voor kinderen aan het evenement Romania Expressed georganiseerd door Stichting For Children in Dokzaal Amsterdam.

  • ROMPRO Vrijwilligerstraining in Amsterdam
  • De Leiden Community, gecoördineerd door Eliza Csapopol en Sandor Kruk, is ontstaan uit een eerste wederzijdse kennismakingsevenement

De weg naar succes - RBC

Road to Success - Carrière- en kansgericht evenement gehouden in de Bibliotheek Amsterdam. Gasten: Raluca Dobrescu Ciocanel, Johann Stan en RAjen Budhu Lall. Evenement gemodereerd door Cristi Moldovan.

Sociale steun

Geval Nijmegen - Beroerte en verzoek om steun voor de familie - met de hulp van vrijwilligers die ter plaatse gingen

Spotlight Roemenië 

Ik nam deel aan Filmfestival Oostwaarts in Den Haag als partners voor 1 december. We organiseerden het eerste Boekencafé met Roemeense schrijvers en de eerste Kerstmarkt met Roemeense deelnemers in Nederland.

Rhapsodie Roumaine Concert - Concertgebouw Amsterdam - vrienden en supporters uitgenodigd ROMPRODeelname aan de boekpresentatie en sponsoring van het New Roots Project.

 

Hulp bij sociale zaken

Casus Purmerend - bestuurder met beroerte, ondersteuning familie, vertalingen, aanwezigheid in ziekenhuis in Amsterdam AMCPChristmas Party op de Roemeense School Amsterdam

ROMPRO Kerstfeest -Amsterdam

Image may contain: 7 people, people sitting and indoor

  • Een kerstsamenkomst georganiseerd door de Leidse Gemeenschap

Zie verslag

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL