Een week en beter geleden, Roemeense zakengemeenschap was aanwezig op de eerste editie van het festival Roemeense dagen. We wilden gebruik maken van de beschikbare middelen en de Roemeense gemeenschap in Nederland ondersteuning bieden bij integratie en professionele ontwikkeling. Zo verzorgden we drie workshops: "Effectief netwerken", "Spreken in het openbaar" en "Je eerste bedrijf in Nederland". We noemen ook de workshop "Onze Relaties", waarvan de relevantie voor persoonlijke ontwikkeling impliciet is voor de professionele ontwikkeling.

Johann Stan opende het weekend met zijn workshop, "Efficiënt netwerken". Johann heeft een passie voor innovatie, die hij met al zijn activiteiten ondersteunt. Hij is lid van het European Young Innovators Forum en oprichter van TEDxTarguMures. Johann heeft ons begeleid in de wereld van zakelijk netwerken. We bespraken en illustreerden hoe we onszelf moeten presenteren, hoe we aandacht moeten besteden aan wat elke benadering, elk gebaar en elke informatie die we gebruiken bij het openen van communicatielijnen uitdrukt.De tweede workshop werd gehouden door Teodor Cătăniciu, een enthousiast webontwikkelaar en oprichter van Netwerk herstartenDit is een non-profitorganisatie die een kans biedt op een nieuwe start in de wereld van technologie. Tijdens de workshop "Verhalen vertellen voor beter spreken in het openbaar"Teodor liet ons kennismaken met de elementen die nodig zijn om een toespraak te houden. Hij sprak met ons over het belang van het verhaal dat we kiezen om te vertellen en hoe we het kunnen vertellen op een manier die de aandacht van het publiek trekt. Deze twee workshops, "Effectief netwerken" en "Spreken in het openbaar", vulden elkaar op een zeer nuttige manier aan en gaven de deelnemers bruikbare informatie voor zowel kleinschalige bijeenkomsten, zoals een interview of sociaal evenement, als presentaties, hoe groot het publiek ook was.

De tweede dag werd geopend door Georgiana Vasilevia de workshop "Je eerste bedrijf in Nederland". Georgiana is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en gegevensbescherming. Ze sprak met ons over de noodzakelijke wettelijke elementen, maar ook over de praktische zaken die daarmee samenhangen. Naast de officiële details strooide Georgiana ook met een aantal tips uit ervaring. De laatste workshop die ik wil noemen is "Onze relaties" gegeven door Dana Popa. Ze is crosscultureel systeemtherapeut, psychiatrisch assistent, trainer en mentor in persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze workshop bespraken we het belang van familie-, koppel-, vriendschaps- en professionele relaties. Het vermogen om afstand te nemen en objectief te analyseren hoe we omgaan met de mensen om ons heen is essentieel voor professioneel succes, zeker in een andere cultuur.

Al deze informatie werd niet alleen in de praktijk gebracht tijdens de workshops, onder leiding van de spreker, maar ook daarbuiten, tijdens het festival, in de aangename gesprekken die elk van hen voerde. De ontspannen omgeving van het festival was bevorderlijk voor interactie en het leggen van nieuwe contacten. Dit toont de openheid van de deelnemers, waar we alleen maar blij van kunnen worden.  

Als je naar het festival bent geweest, zijn we benieuwd naar je indrukken via evaluatieformulier en we nodigen je uit op onze Facebook-pagina of in LinkedIn-groep om elkaar beter te leren kennen.

Bewerkt door Mihaela Niță

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL