De Roemeense Bibliotheek Nederland en de Roemeense Ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden nodigen u graag uit voor een uniek evenement: een ontmoeting met de Roemeense auteur Dana Grigorcea.

Dana Grigorcea debuteerde in 2002 in literair Roemenië met kort proza: een reisdagboek uit het Heilige Land. Ze studeerde Duits en Nederlands aan de Faculteit Vreemde Talen van de Universiteit van Boekarest. Ze studeerde theater- en filmregie aan de Universiteit van Brussel en deed een master journalistiek aan de Donau Universiteit in Krems.

Sinds 2007 woont ze in Zürich. Ze heeft filmtaal gedoceerd aan de Film Faculteit van de Zürich School of the Arts en heeft bijgedragen aan het literatuurprogramma van de Zwitserse nationale radiozender DRS. Momenteel runt ze een literair salon in Zürich en samen met haar man, schrijver Perikles Monioudis, runt ze de literaire blog www.neue-telegramme.ch.

Dana Grigorcea maakte haar literaire debuut in het Duits in 2011 met de roman Das Leben ist vergänglich wie die Kopfhaare (Baba Rada. Alles in het leven is zo vluchtig als haren) die goed werd ontvangen door het Zwitserse publiek. Zijn tweede roman, Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit (Het primaire gevoel van onschuld, ook uitgegeven door Humanitas), werd in 2015 bekroond met de 3sat-prijs tijdens de Ingeborg Bachmann Literaturpreis in Klagenfurt, Oostenrijk, en werd genomineerd voor de Schweizer Literaturpreis. Hij heeft ook kinderboeken gepubliceerd: Mond-aus! (Zet de maan uit!, in het Roemeens uitgegeven door Arthur) in 2016 en Einmal Haare Schneiden, bitte in 2018.

We maakten gebruik van de aanwezigheid van de auteur op het evenement Europese Literatuurnacht 2022 en nodigden haar uit bij ons in de Roemeense Bibliotheek van Nederland, om haar beter te leren kennen en te praten over haar in het Roemeens vertaalde boeken.

We verwelkomen je graag op 16 juni in OBA Oosterdok, vanaf 18:30 uur.

De toegang is gratis!

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL