We willen je graag laten kennismaken met Arjaneerst Nederlands in Roemenië dat volgende team.

"Mijn naam is Arjan Melger en ik ben de graaf van... Gaiinistan! Mijn generatie wordt in Nederland geïdentificeerd met Jimi Hendrix ("Machine Gun"), en in Roemenië met Albatros uit Boekarest ("București, București, città plin de șmecheri ești").

Sinds 2013 woon ik met mijn vriendin Iza (Hongaarse) en onze drie honden (Doutzen de la Hoya, Johnny Weissmuller en Carmen Sylva) in Laslau Mare, provincie Mures. Na vele jaren in Nederland te hebben gewerkt, krijg ik nu een ziekte-uitkering. Achter ons huis ligt 30 hectare land, waarvan we de helft hebben bebouwd met maïs en de andere helft hebben we ingericht als camping Molda, een plek waar het leven wordt geleefd op het ritme van de prachtige plek waar we wonen. Ik heb Nederlandse taalkunde gestudeerd en ben afgestudeerd, nu vertaal ik Roemeense poëzie, schrijf ik een blog en ben ik gepassioneerd door onderzoeksjournalistiek.

Mijn eerste kennismaking met Roemenië was begin jaren 90 in de Teleki Bolyai bibliotheek in Targu Mures. Vanaf dat moment werd Roemenië mijn muze voor de rest van mijn leven. Voordat ik Roemenië leerde kennen, werkte ik in een uitgeverij en maakte ik advertenties en grafieken. Als hobby had ik een stichting die mensen informeerde over Roemenië en Roemenen in Nederland ondersteunde. Ik deed niet alleen vrijwilligerswerk, maar werkte ook echt samen met gemeenten, justitie, ziekenhuizen en non-profitorganisaties.

Voor mij is de Stichting ROMPRO - Roemenen voor Roemenen Nederland een droom die uitkomt. Want het gebeurt niet vaak dat ik de sprong maak om Roemenen in Nederland een hart onder de riem te steken of praktisch te helpen en hen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Via Facebook werd ik benaderd door Cătălina Negru en uit onze gesprekken (en het zien wat zij aan het opbouwen zijn) kreeg ik weer zin om vrijwilligerswerk te doen en zo ben ik samen met deze stichting op weg gegaan.

Ik ben er (online) als ze advies nodig hebben - ik heb dertig jaar ervaring in het werken met niet-gouvernementele organisaties. Ik vertaal van en naar het Nederlands, Engels en Roemeens. En dat niet alleen, ik bied ze ook mijn ruime ervaring als grafisch ontwerper en copywriter, ik schrijf en help teksten proeflezen.

Ik doe vrijwilligerswerk voor de Stichting, maar ik bied ook mijn gespecialiseerde diensten aan voor degenen die dat willen tegen de gebruikelijke tarieven in Roemenië, via mijn adviesbureau Adviesbureau Bazinga.

Ah, ja... De titel van graaf? Ik ben de ambassadeur in Roemenië van de Vrijstaat Gaiinistan, de staat waar al onze kippen vrij en gelukkig zijn!"

Dank aan Arjan voor zijn aanwezigheid!

We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij deze portrettenreeks, om elkaar voor te stellen en nieuwe verbindingen te leggen. Als jij ook mee wilt doen, stuur ons dan een bericht op team@rompro.nl en we nemen contact met je op. We zouden het ook op prijs stellen als je iemand laat weten van wie je weet dat hij of zij geïnteresseerd zou zijn in deelname.
Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol
naar boven
nl_NL