Elk land heeft zijn eigen specifieke gebruik van technologie. Een voorbeeld van een onderscheidend systeem is het kaartsysteem: misschien ben je wel eens naar de supermarkt gegaan voordat je naar Nederland verhuisde en accepteren ze de Roemeense kaart niet. Bij de kassa zou je verbaasd zijn dat ze de populairste soorten kaarten ter wereld niet accepteren. Ook zijn er mobiele apps die voornamelijk in dit land worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar een huis, een oppas, driekwart van je spullen wilt verkopen om minimalistisch te gaan leven - er is een app voor dat alles.

We hebben een lijst samengesteld van de populairste en meest gebruikte mobiele apps:

DigiD
DigiD staat voor Digitale Identiteit en is handig zodra je je in Nederland hebt ingeschreven en je deze applicatie nodig hebt om je te authenticeren bij verschillende instanties, zoals de belastingdienst, het onderwijs, de gezondheidszorg of het pensioenfonds. Het is een manier om gemakkelijk in te loggen en de veiligheid van je persoonlijke gegevens te waarborgen.

Funda
Dit is een van de apps die je helpt bij het zoeken naar het perfecte huis. Of je nu op zoek bent naar een huur- of koopwoning om van te HomeDe functionaliteit van het systeem kan je echt van pas komen.
Stel je voor dat je door een straat in je stad loopt en je ziet een bord "Te Koop"; haal je telefoon tevoorschijn en je vindt de advertentie zeker op de Funda. Daar kun je foto's bekijken, afmetingen bekijken, bellen voor een bezichtiging, eigenlijk alles waarin je geïnteresseerd bent.

Te goed om te gaan
De app is niet Nederlandstalig, maar heeft zich goed aangeslagen omdat de kern ervan de strijd tegen voedselverspilling is.
Restaurants, supermarkten en winkels bieden een goocheldoos aan voor een derde van de prijs als het voedsel bijna over de houdbaarheidsdatum is.
Het wordt aanbevolen om je eigen tas mee te nemen en zoveel mogelijk te voet, op de fiets of op een andere milieuvriendelijke manier te reizen, zodat het doel om het milieu te beschermen wordt bereikt. Wat interessant is, is dat je niet weet wat je krijgt, dus elke doos is een verrassing (maar je kunt bijvoorbeeld kiezen of je alleen vegetarisch eten wilt).

Tikkie
De Tikkie betaal app maakt het makkelijk om snel geld over te maken met je telefoon. Waarschijnlijk een van de meest gebruikte formules in de afgelopen jaren is "stuur een tikkie".

Vinted
Het is een app om tweedehands kleding, accessoires en speelgoed te verkopen of te kopen. Vinted bestaat in verschillende landen en verzending kan erg voordelig zijn.

Marktplaats
Zoek je een oppas, een nieuwe fiets of wil je meubels verkopen? Markplaats is het ideale platform. Het is vergelijkbaar met Vinted, maar veel uitgebreider qua producten die je kunt verkopen of kopen. Het is al meer dan 20 jaar succesvol, met duizenden mensen die elke dag advertenties plaatsen.

HelloFresh
Een interessant concept, je kunt de doos met kant-en-klaar geportioneerd eten bestellen om thuis te koken. De doos bevat precies wat je nodig hebt voor je gekozen gerecht, het recept met gemakkelijk te volgen instructies en de voedingswaarde.

Thuisbezorgd
Het is erg populair voor het bezorgen van eten van restaurants, cafés of je favoriete plekken. Als je niet zeker weet wat je wilt eten, maar wel zin hebt in "iets lekkers", voer dan je postcode in de app in en kijk welke opties er in de buurt zijn.

9292
Zeer goed voor het plannen van reizen met het openbaar vervoer, het is ook handig omdat je de prijs van de reis van tevoren kunt zien. Voer je vertrekpunt en bestemming en eventueel de tijd in en vind de optimale route voor de reis die je moet maken. Het bevat ook informatie over hoe het verkeer er op dat moment uitziet. Bovendien kun je je ticket online kopen via de app.

En tot slot twee absoluut noodzakelijke toepassingen, gezien het weer in Nederland:

BuienRadar
Dit is een van de apps die wordt gebruikt om de weersverwachting te achterhalen. Als je weet hoe vaak het regent, moet je weten of je een picknick moet plannen voor het weekend of dat je moet schuilen voor de regen of storm.

BuienAlarm

Je gaat de deur niet uit zonder deze app te raadplegen, die je laat weten wanneer en hoeveel het regent in jouw gebied! Het is je beste tip om je reis naar het werk met de fiets of het openbaar vervoer te plannen, want hij vertelt je meteen wanneer het begint te regenen. Soms heeft hij het mis, maar in de meeste gevallen is de informatie correct.

Artikel door Alexandra Gogonea.

Alexandra heeft een passie voor schrijven, reizen en fotografie. Ze woont sinds 2020 met haar gezin in Amsterdam en besloot ROMPRO-vrijwilliger te worden om iets terug te doen, nadat ze op haar beurt het gevoel had dat ze een steuntje in de rug had gekregen toen ze tijdens de pandemie naar Nederland verhuisden en de Roemeense School een tijdje de enige interactie met andere mensen was.

Wat is jouw reactie?
4Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL