Auteur: Raluca Ezaru

Beste lezers,

Ik ben Raluca-die-een-gezellige-avond-presenteerde. Ik kon mijn emoties nauwelijks bedwingen toen ik het publiek begroette, maar langzaamaan voelde het als vrienden. Weet je, als achterin dezelfde taal wordt gesproken, lijkt het makkelijker om dicht bij de mensen om je heen te komen.

"Goedenavond, lieverds!" Zo begon onze prachtige folkavond. En één voor één viel de zaal stil, terwijl we allemaal opgewonden wachtten tot het zingen zou beginnen.

Gabriela, Maria, Narcisa, Cristian, Adriana zijn de namen van de artiesten die zaterdagavond schitterden in Utrecht. Onze gastheer was een Spaans restaurant, Ele Tapas Restaurant, die we dankbaar zijn dat ze hebben geholpen wonderen te laten gebeuren. En dan bedoel ik niet alleen het evenement, maar ook wat er in ons hart gebeurde.

Ik genoot ervan om ieders teksten te zingen en te genieten van ieders succes. Zoals Maria's succes. Maria wie? Uhm, degene die zaterdag voor het eerst op het podium stond, naast ROMPRO. ROMPRO en veel vrienden van ons. Ik kon zien, van daar bij het podium, dat Maria straalde. Ik weet het niet, misschien van geluk, misschien van de emotie van de tekst...

seara de folk - utrecht 01

Eigenlijk denk ik dat we die avond allemaal straalden. Omdat we allemaal onze liefdes zongen, onze gevoelens, ons verdriet... En verenigd waren we allemaal van dezelfde taal:

"Maar alleen in jouw taal
Je kunt de pijn strelen,
En de vreugde
Laten we er een liedje van maken."
(In uw taal, Grigore Vieru)

Ik ben Raluca en ik presenteerde het evenement "Avond van de Folk". Ik ontmoette ook voor het eerst de meeste ROMPRO-vrijwilligers tijdens het evenement op zaterdagavond. En ook ik kwam drijvend thuis, niet alleen voor de liedjes die ik gehoord had, maar voor het hele evenement en de nieuwe mensen die ik ontmoet had.

Dus, namens mijzelf, het ROMPRO-team en de bovengenoemde artiesten, bedankt aan iedereen die bij ons was voor "An Evening of Folk!". Ik kom zeker nog een keer! En ik hoop jullie ook!

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL