Dwerg werkplaats

Tekst en foto's: Nicoleta Oprea

Op zaterdag ontmoetten we elkaar met veel plezier bij een nieuwe workshop en vervolgden we ons avontuur in het land van herfstige goedheid.

Bij deze gelegenheid las ik "Het verhaal van de babyegel" van Lucia Muntean. Het is een prachtig verhaal over een baby-egel die niet begrijpt waar zijn stekels voor dienen. Onderweg ontmoet hij verschillende personages, de een nog begaafder dan de ander. Hij geeft echter niet op totdat hij het doel van zijn stekels ontdekt. Het einde onthult het antwoord van de babyegel: om zichzelf te beschermen tegen gevaar.

De herfst is het oogstseizoen, dus het werkblad was afgestemd op deze periode: een mand met seizoensfruit (appels, peren, druiven), die de kinderen kleurden.

De kinderen uitten hun creativiteit toen ze met fruit speelden en prachtige egels maakten van druiven en peren. Ze waren zo lekker dat de kleintjes het niet konden laten en ze opaten, maar niet allemaal. Ze toonden hun vrijgevigheid en deelden een paar van hun egels met hun collega's van de andere workshops.

Om de sfeer levendig te houden, gingen we allemaal op in de horde en zongen en dansten we op de nummers The Peanut en Clap Your Hands.

Spelen, persoonlijke ontwikkeling en fotografie

Tekst en foto's door Raluca Tudorache

De kinderen hebben afgelopen keer mee kunnen werken aan de voorbereiding van een evenement dat aanstaande zaterdag plaats zal vinden: Kinderboekenweek. We zullen het hebben over een interessante verschijning: een herdruk van Nina Cassians gedicht 'Het verhaal van twee tijgerwelpjes genaamd Ninigra en Aligru'.

We spraken over ons favoriete dier of speelgoed, tekenden en knipten het uit en bouwden een decor voor een fantasiewereld. Het lievelingsdier werd de held van een nieuwe wereld die we samen creëerden, gezien door de ogen van de kinderen.

Deze kleine set die we samen hebben gebouwd, zal deel uitmaken van het decor voor de lezing naar aanleiding van het genoemde boek tijdens het evenement van zaterdag. We lezen een paar hoofdstukken uit het gedicht van Nina Cassian en de kinderen kunnen meedoen met de kleine knuffeldieren die ze de vorige keer hebben meegenomen. En misschien komen onze fantastische dieren wel even tot leven.

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL