Het einde van 2016 nadert en we willen je graag vergezellen met goede gedachten en nieuws over ons.

Omdat we vaak vragen krijgen over hoe en wanneer de Stichting is opgericht, willen we je het volgende vertellen ons verhaal.

Oprichtende leden

Stichting ROMPRO Roemenen voor Roemenen Nederland werd op 16 februari 2016 officieel geregistreerd door Cătălina Negru, Dana Popa en Ana-Maria Murariu. Samen met vrienden en kennissen hebben ze een niet-gouvernementele organisatie opgericht, die tot doel heeft Roemenen in Nederland samen te brengen en te verenigen in een sterke gemeenschap.

Premisse

Een deel van het huidige team is opgericht in februari-maart 2015 Net-Pro, een professionele groep opgestart door medewerkers van ING Amsterdam, die evenementen organiseerde voor onze gemeenschap in de buurt en de mogelijkheid onderzocht om een Roemeense school en kerken op te richten.

In oktober 2015, toen de tragedie van Colectiv plaatsvond, had onze groep al ervaring met het bieden van hulp tijdens ziekenhuisopname, door in december 2015 betrokken te zijn geweest en de steun te coördineren aan de familie van een Roemeens kind dat in Utrecht in het ziekenhuis was opgenomen. Toen de Colectiv-slachtoffers in Nederland aankwamen, organiseerden we ons om hulp te bieden aan patiënten en hun begeleiders, dit keer solidariteit die ongeveer 180 vrijwilligers en financiële supporters samenbrengt.

 

Samenwerking

Collectief bracht ons dichter bij elkaar en hield ons dichter bij elkaar. We waren onder de indruk van het feit dat mensen die elkaar niet persoonlijk kennen, verbonden kunnen zijn door solidariteit, samen kunnen werken en elkaar kunnen inspireren.

Ik begreep toen dat we dezelfde ideeën en aspiraties hebben, en dat samen zijn we beter. Dit is onze scheidslijn geworden. Zoals een oud Afrikaans spreekwoord zegt:

"Als je er snel wilt zijn, ga dan alleen.
Als je het ver wilt schoppen, ga dan samen met anderen."

 

Het opzetten van de Stichting was een financiële uitdaging, maar samen vonden we de energie en creativiteit om het in het begin zonder financiering te doen. We hebben niet alleen Roemenen in ons midden, maar ook Nederlanders en andere nationaliteiten, mensen van alle leeftijden en talenten, die zich voortdurend bij ons aansluiten en ons stimuleren om door te gaan en te verbeteren.

Huidige activiteiten

De volgende projecten zijn nu met succes overgegaan van de initiële proeffase naar de ontwikkelingsfase:

  • Școala Românească Amsterdamgecoördineerd door Ana-Maria Murariu en Cătălina Robu, met een uitzonderlijk team van enthousiaste docenten, waar al 50 studenten zijn ingeschreven.
  • Interconnections Online School, gecoördineerd door Dana Popa, Maria Popescu, Ruxandra Aelenei, Jenica Otilia Curelaru en Carmen Popescu, die Nederlandse taalcursussen aanbiedt en die bij de eerste editie door 60 deelnemers werd bijgewoond. Er staat ook een ambitieus programma van webinars op stapel over verschillende onderwerpen die van belang zijn voor de toekomst.

Projecten in voorbereiding

  • Roemeense zakengemeenschapgecoördineerd door Ramona Sandu, Irina Arhip, Anca Dranca, Johann Stan en Marius Lepindea.
  • De weg naar succeseen serie van 52 verhalen van Roemenen in Nederland die wekelijks zal worden gepubliceerd.
  • Roemenië op de kaart van Nederland, een programma waarin bedrijven worden gepresenteerd die door Roemenen in Nederland zijn gestart.
  • PaasdagOp 24 juni willen we op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland gelijktijdige evenementen organiseren.
  • Roemeense Gemeenschapsdagenin september.

 

Vrijwilligers

Ons team blijft groeien. We werken in tandem zodat we soepel door kunnen gaan als er downtime is. Onze vrije tijd wordt vaak in beslag genomen door onze taken, maar we werken met veel plezier. We zijn een familie geworden, we zorgen voor elkaar en steunen elkaar.

Coördinatoren

Evenementen Elena Simion Draghici en Ramona Sandu
Vrijwilligers Teodora Oproiu (psycholoog) en Cătălina Negru
Projecten Ramona Sandu, een ervaren projectmanager die samenwerkt met elke projectmanager
Bronnen Irina Arhip en Lucian Pert.
Financieel Ana-Maria Murariu en Cătălina Negru
Financieringsprogramma's Cristian Ciobotea
Marketing Dana Coșman, Mihaela Niță, Oana Spulber en adviseur Corina Bordeianu.

Als je lid wilt worden van de Stichting Roemenen Voor Roemenen Nederlandje kunt het door hier te klikken. We wachten met open armen op je!

Voor 2017 willen we zoveel mogelijk bereiken. We blijven enthousiast, omdat we geloven in wat we doen en omdat we jou aan boord hebben met geweldige ideeën en initiatieven.

We wensen je een prachtig en gezegend einde van het jaar!

1TP5Samenzijnwevereenigd

Sla

Sla

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL