Op dinsdag 31 oktober heeft de lancering in Amsterdam van de Roemeense IT, de Roemeense IT-gemeenschap. Nederland voegt zich hiermee bij de andere tien centra die al zijn geopend in Roemenië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk en Portugal.

Oana Bouraoui, medeoprichter van de community, presenteerde het evenement. Samen met haar waren de twee Roemeense IT-ambassadeurs van het Amsterdamse centrum aanwezig:  Johann Stan en Irina Damascan.

Romanian IT is de wereldwijde gemeenschap van Roemenen in technologie en bestaat uit meer dan 1500 studenten, professionals en ondernemers in meer dan 20 landen.

De missie van Romanian IT is het versterken van de Roemeense IT-sector zowel in het land als in de diaspora en het versnellen van de overdracht van informatie en expertise tussen leden wereldwijd. Het doel is om professionele en zakelijke kansen te creëren en het concurrentievermogen van de Roemeense IT-sector te vergroten.

Het thema van het evenement was netwerken en de impact van een goed netwerk bij het ontwikkelen van een bedrijf of het starten van sociale projecten. We ontmoetten elkaar bij De Thinking Hub, en na de presentaties en vragensessies werden de deelnemers overgelaten om de theorie in praktijk te brengen, met snacks en lekker bier.

Ze spraken:

Teodor vertelde over het begin van Restart en zijn studie bedrijfskunde. Later realiseerde hij zich dat om een project te starten, je ook moet weten hoe je moet coderen, dus hij schreef zich in voor coderingscursussen en ging vervolgens Restart Network opzetten. Teodor zei dat hij veel leert door te lezen. Maar Teodor leert ook veel door te netwerken, door mensen in zijn vakgebied te benaderen op LinkedIn en hen mee uit te vragen voor een kop koffie om ideeën te bespreken of hun mening te horen over verschillende zaken. In principe staan mensen in Nederland open voor voorstellen en dus accepteren degenen die via LinkedIn benaderd worden vaak de uitnodiging en willen soms per e-mail communiceren.

Andrei vertelde hij ons zijn verhaal en de leerprocessen die hij doormaakte: omdat hij niet geschikt was voor "georganiseerd" onderwijs, begon hij zich na een tijdje in te schrijven voor verschillende cursussen (35 in getal) en vijf jaar lang leerde hij alles. Wat echter ontbrak was een netwerk van kennis.

Je kunt het beste idee ter wereld hebben, experimenteren en zoveel dingen proberen als je wilt, maar het is het beste om een netwerk te hebben om mee te praten en om mensen te hebben om mee te discussiëren.

Van zulke mensen heeft Andrei het meest geleerd. Zijn kijk op de wereld van technologie en Roemeense IT is dat je uit je comfortzone moet stappen om magie te laten gebeuren.

Adrian is tot nu toe twee bedrijven begonnen en Dashmote is het project waar hij momenteel aan werkt. Hij vertelde ons dat het team waarmee hij werkt eigenlijk het product is van een versneld netwerk- en mentorprogramma in de Verenigde Staten. Het programma, waarin je je netwerk van bekenden moest aanboren en vragen stellen, verbond meer dan 2000 mensen over de hele wereld. Dit was de onderscheidende factor en de reden waarom hun bedrijf groeide. Het gebeurde allemaal omdat ze de juiste mensen als mentor hadden. Daarom was mentoring en netwerken de belangrijkste reden voor hun succes.

Als je geïnteresseerd bent in de Amsterdamse tech community, kun je lid worden op platform Roemeense IT. De toegang is gratis. Het platform maakt het gemakkelijk om te communiceren met verschillende mensen in uw branche of regio. Begin 2018 wordt het platform opnieuw gelanceerd, met meer interactieve functies en andere opties, en iedereen die zich tegen die tijd aanmeldt, wordt automatisch doorgestuurd naar de nieuwe versie.

De community is er om ideeën, hulp en advies te bieden. Je kunt zo veel of zo weinig betrokken raken als je wilt en deelnemen aan evenementen, en als je vragen of ideeën hebt om te implementeren in je lokale Amsterdamse centrum, kun je altijd contact opnemen met Johann of Irina.

Ik vond het een geweldig evenement en ik weet zeker dat veel deelnemers, net als ik, geïnspireerd weggingen!

"Na het lanceringsevenement dat dinsdag plaatsvond, geloof ik dat het lokale Roemeense IT-centrum in Amsterdam de potentie heeft om een van de sterkste lokale centra in de hele gemeenschap te worden. Dit is te danken aan het grote aantal Roemenen dat hier de IT-diaspora vormt en de sterke oriëntatie op technologie en innovatie die ik in Amsterdam heb mogen waarnemen. " author="Oana Boudaroui" occupation="" avatar_image="8247″ type="quote" layout="modern" italic="1″]www.romanianit.comoana.bouraoui@gmail.com irina.damascan@romanianit.comjohann.stan.phd@gmail.com  

Bewerkt door Mihaela Niță

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL