Graag nodigen we alle boekenliefhebbers uit voor een literair evenement op 29 juni in Amsterdam: "Een literaire ontmoeting met Robert Serban"! Roemeense Bibliotheek Nederland organiseert deze bijeenkomst met schrijver Robert Șerban en gast Cristina Winters.

In het eerste deel van het evenement hebben we een interessante discussie met Robert Șerban over zijn literaire werk, met de nadruk op drie boeken: Ena's ongelooflijke ongeluk, Mensen in trainingspak en Pap, ik meen het!.

ROBERT ȘERBAN (1970, Drobeta-Turnu Severin) is schrijver, journalist en redacteur. Hij is afgestudeerd aan de Faculteit der Kunsten en Design en de Faculteit Bouwkunde, beide in Timișoara. Hij is sterk aanwezig in het culturele leven van Timișoara: symposia, conferenties, boeklanceringen, artikelen in de lokale pers. Hij runt de uitgeverij Brumar, waar hij bundels uitgeeft van dichters, prozaschrijvers en essayisten van hoge kwaliteit. Zijn gedichten zijn vertaald in het Engels, Frans, Pools, Tsjechisch, Nederlands, Noors, Zweeds, Arabisch, Oekraïens, etc. Als dichter heeft hij prijzen ontvangen van de Schrijversbond, evenals van de tijdschriften Observator cultural, Luceafărul, Poesis Cartea cu bunici, Răcani, pifani și veterani, O mie una de poezii românești, Scriitori pe Calea Regală, Odă la Vodă, Prima mea beție, etc.).

Boeken: Natuurlijk overdrijf ik, Odyssex, Peper op de tong, Het vijfde wiel, Barzaconii, Oog met dakrand, Bioscoop bij mij thuis, Paraffine doodde hoeveelheid proza Mensen in trainingspak, kinderboek Ena's ongelooflijke ongeluken de gedichtenbundel Bijna niets zeker.

In het tweede deel van de bijeenkomst krijgen we gezelschap van auteur Cristina Winters en bespreken we samen "De uitdagingen van een Roemeense auteur in diaspora". en hoe zichtbaar zijn werk is in de Roemeense literaire wereld.

Cristina Winters werd geboren in Roemenië waar ze afstudeerde aan de Faculteit der Letteren. Gepassioneerd door literatuur vestigde ze zich uiteindelijk in Nederland, waar ze proza en poëzie bleef schrijven. In 2016 publiceerde ze haar roman Manusje-van-allesdat in 2022 opnieuw werd uitgebracht bij uitgeverij SIONO. 

Het evenement vindt plaats in het alom bekende St. Nicolaaslyceum in Amsterdam (Beethovenplein 2, 1077 WM Amsterdam), vanaf 15:00 uur.

We kijken uit naar je komst!

Wat is jouw reactie?
0Gaaf0Upset0Liefde0Lol

Reactie toevoegen

naar boven
nl_NL